ТРЕТА BLADE SEA FEST 23

Фестивалът се организира от клуб Фарсайд за втора поредна година и вече се превръща в традиционно събитие в града. Събитието цели да популяризира екстремните кънки сред младите хора и да събере ентусиасти от различни държави. Генералният спонсор на фестивала е iGaming.com, който подкрепя активно развитието на екстремни спортове.

Освен подкрепата на главния спонсор, събитието също се радва на много други партньори и спонсори. Сред тях са Vertigo Skates, Preach It Brand, JWax, Powerslide и Adapt Brand, които предоставят страхотни материални награди за участниците в състезанията.

 

Трета, новият скейт парк в града, усигори рампата, където се провеждаха състезанията. Фестивалът се провеждаше в продължение на три дни и включваше разнообразни активности.

На първия ден на фестивала се планираше нощна сесия с награди в скейт парка в Добрич. За съжаление, небето реши да ни подкара една изненада и завали дъжд, което наложи промяна в програмата. Но истинските канкьори не се отказват лесно и четвъртък вечерта фестивалът беше успешно пренесен в Хале 3, където участниците продължиха да се забавляват и да представят своите умения пред публиката.

Финалният ден на фестивала, събота, беше посветен на стрийт/парк състезание на шаха. Отново бяха сформирани две групи – големи и малки, и състезателите изпълниха разнообразни трикове в уличната част на скейт парка. Нивото на майсторство беше наистина впечатляващо, и съдейки по аплодисментите от страна на зрителите, това състезание беше истински хит.

Нещо, което направи този фестивал особено специален, беше присъствието на участници от различни страни. Канкьори от Франция, Германия и Румъния дойдоха да се състезават и да споделят своите умения с българската аудитория. Този обмен на опит и култура беше истинско обогатяващо преживяване за всички присъстващи.

Фестивалът по екстремни кънки съчетава спорт и култура в едно незабравимо събитие. Той не само насърчава младите хора да се занимават със скейтбординг, но и създава възможност за обмен на опит и нови приятелства. Благодарение на Трета и подкрепата на спонсорите и усилията на организаторите, фестивалът става все по-популярен и се надяваме, че ще продължи да расте и да се развива в бъдеще.

Галерия